top of page
  • Foto del escritorParròquia de Sant Ignasi de Loiola Barcelona

Comencem any!

I, és clar, es presta a fer balanç de què hem viscut, de mirar enrere i de veure com ha anat això. Aquest any la comunitat s'ha trobat de nou després de la pandèmia a les eucaristies, a les grans celebracions (Nadal, Pasqua…), també el dia de la parròquia i el del patró Sant Ignasi. També ens hem reunit per celebrar els sagraments d’aquells que van creixent a la comunitat: batejos, comunions, confirmacions, casaments... Ens hem trobat a les activitats de germanor, de cultura i als grups de pregària i treball, que ens donen el sentit i la força del nostre dia a dia.


Durant els darrers mesos hem treballat de nou la cohesió, treballar plegats, caminar junts. Empesos per una petició del papa Francesc a totes les comunitats i creients, hem après que això de caminar junts, de sentir-se comunitat en marxa es diu Sinodalitat.


Hem pogut participar com a creients de la comunitat de Sant Ignasi amb les preguntes que s'han fet a l’església universal. Sí, les nostres opinions s'han recollit i traslladat. "No poden fer cas a tothom" potser hem pensat i dit a alguna de les reunions d'aquest any. De ben segur, però, recollir i canalitzar és el primer pas per escoltar. 


La sinodalitat és anar trenant les nostres vides en comunitat, un al costat de l'altre, i junts fent un espai d'acollida per aquell que li calgui, o més aviat, sempre que ens calgui (... a tothom ens cal).


Ara que comença l’advent, que estrenem nou any litúrgic, un cop més, des del consell, recollint el que la comunitat sent i necessita, volem convidar-vos a participar en les activitats, en les celebracions, a portar a terme les vostres propostes, a fer aterrar allò que somieu que hauria de ser una comunitat, la nostra, la comunitat de la parròquia de Sant Ignasi de Barcelona. Us animem a escriure-ho i, si voleu, fer-nos-ho arribar a la bústia del nostre correu: santignasibcn@gmail.com, juntament amb articles, opinions, idees...


 Hom dirà que, un cop més, estem els mateixos de sempre. I a Déu Gràcies que som els mateixos de sempre! O quasi els mateixos, perquè en dies grans com els que esperem, ens adonem que alguns ja no hi són entre nosaltres, però també que altres són nouvinguts. Això també deu ser caminar en comunitat.


Des del consell us anirem fent participar de les decisions recollides a les actes, dels calendaris, de les activitats... Us animem ara ja a visitar la nova pàgina web (www.santignasibcn.cat) i també les informacions i avisos que es recullen a l'Instagram de la parròquia: @santignasibcn. 


Aquests mesos hem descobert que el camí sinodal és caminar junts en comunitat, sí… els mateixos de sempre que, junts, volen continuar caminant.


Jesús Delgado, membre del Consell Parroquial

Entradas Recientes

Ver todo

Testimoni del Congrés Inspira

Nosaltres hem rebut del Congrés "Inspira" un testimoni i un anhel de què les parròquies i els assistents trobem instruments de renovació. Pensem que podríem resumir-lo en tres punts: ACOLLIMENT, TRANS

bottom of page