top of page
  • Foto del escritorParròquia de Sant Ignasi de Loiola Barcelona

Descobrint la nostra història: el segell

L'últim Sant Jordi, el grup de joves vam començar a endreçar la biblioteca de la parròquia i vam fer un recull de llibres per als infants que venen a recollir roba i aliments. Va ser una tasca que va durar uns quants dies, però la biblioteca de la parròquia encara necessita moltes hores de feina que es van fent a poquet a poquet.


El més recent que s’ha fet ha sigut portar a l'Arxiu Diocesà de Barcelona uns llibres del segle XIX que vam trobar entre d’altres més moderns. Quan vam anar a l'arxiu, l'arxivera va ser molt maca amb nosaltres, i ens va deixar mirar tots els arxius relacionats amb la història de la nostra parròquia.


Allà vam descobrir que l'any 1941 es van començar a fer papers per posar en marxa la nostra comunitat, que en aquell moment unia dues parròquies: la de Sant Ignasi de Loiola i la de Sant Francesc de Borja.


Imatge del primer segell de la Parròquia de Sant Ignasi de Loiola


Al cap d’uns anys, l'últim document que es va presentar abans de la inauguració de la parròquia va ser el segell, que havia de constar en tots els documents oficials. Aquest segell el va presentar Mossèn Francesc Deix Serra, primer rector de la parròquia, el dia 31 de març de 1947. Dues setmanes més tard, es va aprovar el segell i es va fer la primera celebració de la Parròquia de Sant Ignasi de Loiola a la capella de l'Escola Vedruna.


Documents que certifiquen la presentació i l'aprovació del segell de la parròquia


Sumant i restant hem descobert que estem de celebració! Aquest any la parròquia ha fet 75 anys i tenim fins al mes d'abril per celebrar-ho! 


Marta Delgado

Comments


bottom of page