top of page
  • Foto del escritorParròquia de Sant Ignasi de Loiola Barcelona

Els grups de la comunitat, la seva activitat i sentit

Una parròquia viva és una comunitat activa, una comunitat dels que compartim un mateix desix: trobar-nos i seguir a Jesús; i és amb d'aquest anhel que han sorgit i sorgeixen grups que responen a diferents inquietuds i desitjos.


Des de la Catequesi, que forma part de la nostra iniciació cristiana, la nostra fe s'alimenta i creix en l'Església, amb els sagraments i en la crida a ser comunitat viva; amb una vida que es manifesta en els grups. Alguns grups compten amb una llarga història com Vida creixent o Amigos de Jesús, d'altres són més recents com Encontre amb la Paraula o Creciendo Juntos, d'alguns sorgeixen nous nuclis com en els grups de Matrimonis, i altres ja són un referent com el del Rosari o Taizé. Aquests grups s'han convertit en espais de trobada oberts a tots i per tots, amb la mirada posada en Jesús des de la lectura de la Paraula i l'oració, en els que serem benvinguts i en els que la fraternitat es fa realitat.


Trobada del grup «Encuentro con la Palabra» a la capella de l'entresòl


Conviure i gaudir de la companyia uns dels altres és també una manera d'estar propers, en espais com la Llar, l'Esplai i el Grup de Joves. Compartir és el millor camí per conèixer-nos, per acollir a l'altre amb les seves qualitats i diferències, i on podem posar nom i estimar-nos els uns als altres.


En les celebracions de la fe, hi ha molts que us poseu al servei de tots nosaltres, preparant la litúrgia, els cants i creant l'ambient idoni pel recolliment i l'oració. D'aquesta manera, amb mossèn Xavier, podem gaudir de la grandesa dels sagraments dels quals tots estem cridats a participar per fer-nos un amb Crist.


Com comunitat, no estem deslligats del món i de les seves realitats, i responem reconeixent les necessitats dels que estem i dels que ens envolten, amb grups com la Pastoral de la Salut, Ajuda Fraterna, Bossa de treball..., que treballen al servei dels que més ho necessiten.


Tot estem cridats a ser part d'aquesta comunitat, en els grups, comissions –Litúrgia, Economia, Comunicació -, el Despatx Parroquial, o el Consell Parroquial. Trobar-nos, conèixer-nos i compartir són l'essència per sentir-nos propers els uns amb els altres.


La comunitat que està viva canvia, es transforma i tots nosaltres som els que li posem cor i fem que bategi. Tots estem cridats a formar part, posar les nostres inquietuds, desitjos i el nostre amor perquè aquesta sigui la nostra comunitat, la nostra parròquia, la de tots.


Erena Estrada

bottom of page