top of page
  • Foto del escritorParròquia de Sant Ignasi de Loiola Barcelona

Els grups de la comunitat, la seva activitat i sentit

Una parròquia viva és una comunitat activa, una comunitat dels que compartim un mateix desix: trobar-nos i seguir a Jesús; i és amb d'aquest anhel que han sorgit i sorgeixen grups que responen a diferents inquietuds i desitjos.


Des de la Catequesi, que forma part de la nostra iniciació cristiana, la nostra fe s'alimenta i creix en l'Església, amb els sagraments i en la crida a ser comunitat viva; amb una vida que es manifesta en els grups. Alguns grups compten amb una llarga història com Vida creixent o Amigos de Jesús, d'altres són més recents com Encontre amb la Paraula o Creciendo Juntos, d'alguns sorgeixen nous nuclis com en els grups de Matrimonis, i altres ja són un referent com el del Rosari o Taizé. Aquests grups s'han convertit en espais de trobada oberts a tots i per tots, amb la mirada posada en Jesús des de la lectura de la Paraula i l'oració, en els que serem benvinguts i en els que la fraternitat es fa realitat.


Trobada del grup «Encuentro con la Palabra» a la capella de l'entresòl


Conviure i gaudir de la companyia uns dels altres és també una manera d'estar propers, en espais com la Llar, l'Esplai i el Grup de Joves. Compartir és el millor camí per conèixer-nos, per acollir a l'altre amb les seves qualitats i diferències, i on podem posar nom i estimar-nos els uns als altres.


En les celebracions de la fe, hi ha molts que us poseu al servei de tots nosaltres, preparant la litúrgia, els cants i creant l'ambient idoni pel recolliment i l'oració. D'aquesta manera, amb mossèn Xavier, podem gaudir de la grandesa dels sagraments dels quals tots estem cridats a participar per fer-nos un amb Crist.


Com comunitat, no estem deslligats del món i de les seves realitats, i responem reconeixent les necessitats dels que estem i dels que ens envolten, amb grups com la Pastoral de la Salut, Ajuda Fraterna, Bossa de treball..., que treballen al servei dels que més ho necessiten.


Tot estem cridats a ser part d'aquesta comunitat, en els grups, comissions –Litúrgia, Economia, Comunicació -, el Despatx Parroquial, o el Consell Parroquial. Trobar-nos, conèixer-nos i compartir són l'essència per sentir-nos propers els uns amb els altres.


La comunitat que està viva canvia, es transforma i tots nosaltres som els que li posem cor i fem que bategi. Tots estem cridats a formar part, posar les nostres inquietuds, desitjos i el nostre amor perquè aquesta sigui la nostra comunitat, la nostra parròquia, la de tots.


Erena Estrada

Entradas Recientes

Ver todo

Testimoni del Congrés Inspira

Nosaltres hem rebut del Congrés "Inspira" un testimoni i un anhel de què les parròquies i els assistents trobem instruments de renovació. Pensem que podríem resumir-lo en tres punts: ACOLLIMENT, TRANS

コメント


bottom of page