top of page
  • Foto del escritorParròquia de Sant Ignasi de Loiola Barcelona

En record de Francesc Riverola Murillo

Francesc Riverola Murillo va néixer l'any 1933 a Barcelona i va estudiar als germans de la Salle. L'any 1952 va conèixer l'Ana Garcia, amb qui van ser nuvis fins a 1957, que es van casar. D'aquesta unió va néixer 3 fills, i l'any 1976 es van mudar a Puigcerdà, on fou el secretari de l'Hospital de Puigcerdà durant quinze anys. En tornar a Barcelona, es van instal·lar al nostre barri.


Aleshores amb la seva dona, Ana Garcia, van fer un curset a Càritas com a voluntaris i aquí un sacerdot li va proposar anar a la presó Model de Barcelona per fer voluntariat, sent la seva tasca recollir els diners dels presos fruit del treball a la presó i fent-los arribar a les seves famílies (en aquella època no deixaven enviar diners els presos). Així va estar tretze anys. Finalment, també va col·laborar amb la parròquia fent les lectures de la missa del diumenge.


El 20 de desembre de 2011 va morir el seu fill Llorens, que en pau descansi. A partir de la covid-19 ens van recloure a casa, el Francesc ja tenia mobilitat reduïda, però ell ja no va poder sortir de casa i l'Ana es va dedicar a cuidar-lo, fins que el 18 de desembre de 2023 va morir. Que en pau descansi.


Deixa la seva vídua, 2 fills i 3 nets. És la història d'un heroi anònim una persona que només va fer el bé.


Francesc Riverola Murillo

Comments


bottom of page