top of page
  • Xavier Moretó, rector

En tot estimar i servir

Aquest és el lema que volem tenir present durant aquest any. Ho vàrem decidir en el darrer consell parroquial. Com ja sabeu, ve de Sant Ignasi. Està en els seus exercicis. És tot un programa. Ara que ens preparem per celebrar una altra festa, la més gran, la Pasqua, ens va bé recordar aquest gran principi, el del servei. "Jo no he vingut per ser servit sinó per a servir" escoltem de Jesús a l'evangeli de Joan. Tot el que fem a la parròquia hauria d'anar presidit per aquesta frase. No venim per ser ben considerats, per sentir-nos bé, per a figurar –això és el que feien els fariseus– sinó per a servir. El Dijous Sant, amb el rentament de peus, Jesús diu als seus deixebles: "us heu de rentar els peus els uns als altres". Deixem enrere els protagonismes i rivalitats. Aquesta no és la nostra vocació. Som una comunitat. Sapiguem acceptar-nos i perdonar-nos els uns als altres.



En aquest full trobareu un escrit –també consensuat pel consell– que es refereix a mossèn Vendrell. Va estar a la nostra parròquia. Tot i que creiem que no va arribar a perjudicar a ningú, ens dol el que va fer. Els abusos ens estan fent mal a tota l'Església. En els fons som com una gran família. Però, precisament per això i com ens diu el mateix Jesús, ens hem de saber acceptar i perdonar. En aquest cas no és gens fàcil, però ho hem d'intentar. Per a fer el que va fer, Mn. Vendrell –com tots els mossens que han abusat d'infants– no estava bé. Jesús li diu a Pere: "perdoneu sempre". Perdó i servei. Unes bones fites de Quaresma. Si ho fem anirem més ben disposats per a celebrar la Pasqua. Sant Pau ens diu: "ja viviu com a ressuscitats!".


Comunitat de Sant Ignasi: Bona Setmana Santa.



Entradas Recientes

Ver todo

Estar-se amb Ell

CATALÀ Estem en l'anomenat "temps ordinari". Litúrgicament, és el temps que va de Nadal a la Quaresma. Tanmateix, d'ordinari – en el sentit més col·loquial – no en té res! Els evangelis d'aquests dies

bottom of page