top of page
  • Foto del escritorEsplai Brúixola - Sant Ignasi

L’Esplai Brúixola anem a Girona!

El cap de setmana del 19 i 20 de novembre, l’Esplai Brúixola vam tenir sortida!! Vam anar a la casa de colònies El Bosc de la Massana, a Vilablareix.


Vam sortir de Barcelona dissabte al matí ben aviat, quan encara feia fresqueta, i vam agafar un tren que ens va portar a Girona. Un cop allà, just després d’esmorzar, vam conèixer un personatge esbojarrat que ens va dir que el món s'acabaria aquell diumenge*!! Llavors vam decidir que construiríem un búnquer per salvar-nos (a nosaltres, i a la família de gats que vivia amb nosaltres a la casa de colònies).


A través de jocs, i amb l'ajuda d'una enginyera i una interiorista, vam aprendre quines eines hauríem d’utilitzar i per a què servien. Més tard, vam aconseguir materials resilients i sostenibles i, amb una mica d’inspiració treta del conte dels tres porquets, diumenge al matí vam fer els plànols.



Però just quan començàvem a construir el búnquer... l'home esbojarrat va venir a avisar-nos que s'havia equivocat amb els càlculs!!! Per sort, si tots cuidem el planeta, el món encara trigarà a acabar-se!! Això sí, aquesta feina no ha sigut en va. Els infants i les monitores de l'Esplai Brúixola ja estem preparades per qualsevol cosa!


Després d’aquesta aventura vam tornar a casa per descansar i carregar les piles pel pròxim dia d'esplai! 



––––––––––––––

*A totes les sortides d'esplai, les monitores ens inventem una història que ens farà de fil conductor de les activitats. Els diferents personatges que anem trobant durant l'estada ens expliquen aquesta història i ens en fan formar part a través de teatres i d’activitats. Aquest mètode educatiu es coneix com a centre d'interès o eix d'animació.

bottom of page