top of page
  • Foto del escritorParròquia de Sant Ignasi de Loiola Barcelona

Testimoni del Congrés Inspira

Nosaltres hem rebut del Congrés "Inspira" un testimoni i un anhel de què les parròquies i els assistents trobem instruments de renovació. Pensem que podríem resumir-lo en tres punts: ACOLLIMENT, TRANSFORMACIÓ I MISSIÓ.


Primer de tot, l'acolliment: el Sínode proposa i no imposa. Proposa un acolliment a tots els assistents i que pretén agafar consciència responsable i il·lusionada per estendre aquest acolliment a la parròquia, en tots els seus àmbits. En definitiva: Sentir-se acollits a la mateixa Església i no pas a guardar-ho per a si mateix.


L'església està oberta a renovar tot allò que l'Esperit Sant ens mou. Discernir els signes dels temps En el Congrés es va sentir tot sovint que "no es pot ser església en solitari" El Papa Francesc ho recorda contínuament i ens diu que l'Església està oberta a tots.


Tots els moments del congrés van ser viscuts amb la consciència que cal aprendre a acollir als altres. Inclús va ser el missatge més publicat durant els moments dels diferents espectacles. Com per exemple el de Katakumba-Exit dirigit per Juan Manuel Cotelo.


En segon lloc, la transformació: la necessitat de transformar, però sabent que cal comptar amb l'ajut de Déu. L'Esperit Sant i Jesús ens volen ajudar i cal confiar-hi del tot. A més, ens van proposar viure-ho amb alegria. La mateixa alegria que Monsenyor Héctor Pérez de Méxic D.F. ens va transferir durant la xerrada i que la van continuar manifestant tots els ponents.


Una paraula que va ressonar els dos dies: Sinodelitat. Recordeu les xerrades a la nostra parròquia sobre aquest tema? El Papa Francesc va suggerir que els laics en parlessin a les parròquies l'any passat. I vam tractar sobre les mateixes característiques, tant el Congrés Inspira com a la parròquia. És bon senyal: vol dir que intentem mantenir la mateixa connexió! I quines són aquestes característiques?: ESCOLTAR, DISCERNIR, DECIDIR, COMPROMETRE'S, ALEGRAR-SE.


Els assistents ens vàrem sentir moguts a transformar alguna cosa de la nostra vida per tal que siguem resplendors de la Llum del Crist.


En tercer lloc, la missió: El sacerdot francès Xavier Grillon ens va dir: Cal sortir de la mentalitat tancada en la "pastoral de manteniment" centrada exclusivament en els que ja estan en la parròquia. L'Església existeix per a evangelitzar, i apropar a Crist als qui estan lluny. L'Església no existeix per a engreixar ovelles (encara que tingui mandat de pasturar-les) sinó per a pescar peixos, és a dir, ser pescadors d'homes. Quan es prioritza l'evangelització cap a fora, de manera sorprenent, millora el servei també a "els de dins".


Es va parlar de cinc vitamines necessàries per assolir una missió que soni fruits:

  • Adoració (pregària, sagraments...)

  • Fraternitat i comunitat parroquial més profunda.

  • Acompanyament social (necessitats, pobres, malalts...)

  • Formació (laics, voluntaris...)

  • Evangelització (per mitjà de la Paraula, del testimoni, del servei als altres...)


Joaquim i CarmeKommentit


bottom of page