top of page
  • Foto del escritorParròquia de Sant Ignasi de Loiola Barcelona

Sínode de totes i tots. Fins que la igualtat es faci costum

Formant part del grup internacional del Catholic Women Council, representants d'Alcem la Veu i de la Revuelta de Mujeres en la Iglesia han estat reunides a Roma on s'han portat a terme diversos actes: tallers, conferències, debats, durant els primers deu dies del Sínode.


Póster de presentació que han portat a Roma les representants del moviment Alcem la Veu


La Carme Molist, germana Vedruna i feligresa de Sant Ignasi, ens ho ha explicat en primera persona:


Al llarg d'aquests dos últims anys ja hem treballat conjuntament aquestes organitzacions per tal de fer arribar el Sínode un document conclusiu de la reflexió i treballs que hem portat a terme. Des de la fidelitat a l'Evangeli i a la VIDA sabem que és la nostra hora!


Volem i treballem per una Església de totes i amb totes les persones que la integren sense excepció, una Església propera, acollidora i compassiva, igualitària. Que les persones estiguin al centre i no els cànons i les lleis. Més enamorada de l'Evangeli que del Dret Canònic. Cercant que després d'aquesta conversió necessària estiguem enmig del món amb el missatge de salvació de Jesús. Que les Eucaristies siguin com els encontres de Jesús, senzilles on es parteix el pa i comparteix el vi i la vida.


Desitgem i demanem que el Sínode sigui un pas real per tal que la igualtat dins l'Església es faci costum. Sigui real la igualtat i dignitat dels fills i filles de Déu. Que es prenguin les decisions que són necessàries perquè de veritat sigui l'Església de Jesús, igualitària i inclusiva.


Tenim un somni i treballem perquè es faci realitat.


bottom of page