top of page
  • Foto del escritorParròquia de Sant Ignasi de Loiola Barcelona

Quaresma

La Quaresma, tal com diu el "Misal de la Comunidad" és un extens sagrament en el qual l'Església es fa passar davant d'ella mateixa tot el misteri de la vida humana. Mitjançant aquesta estructura pedagògica, el creixent va contemplant els grans símbols de l'existència i els contrasta amb el missatge de la Paraula de Déu. És un temps oportú, favorable, en què l'Església fa un alto en el camí per revisar, reflexionar, corregir, adreçar.


El missatge que evoca la Quaresma, "la vida humana és un procés de maduració cap a la consecució de la Promesa, gràcia que se'ns concedirà amb la vinguda del Regne de Déu en la festa definitiva".


Sabrem aprofitar bé aquest temps favorable? Tant de bo que sapiguem trobar cada dia una estona per parar-nos i revisar la nostra vida amb amor i confiança. Una estona amb la qual reflexionem bé com vivim tot el que estem revisant, contrastant-ho amb la Paraula de Déu. Una estona en la qual cada dia ens esforcem més a corregir allò que encara no acabem de viure com a fills o filles de Déu i germans o germanes de tothom. Una estona en la qual sapiguem adreçar cada dia millor el testimoni que volem donar del nostre Amic i Germà Gran, Jesús.


Tant de bo que enguany la Quaresma ens ajudi a créixer com a Comunitat Cristiana, de manera que tots, adults, joves i infants ens estimem i celebrem junts la Salvació que ens ha guanyat Jesús amb la seva Mort i Resurrecció.


I que així ens preparem per celebrar amb joia i agraïment la Resurrecció de Jesús que ens obre el camí de la Glòria definitiva.


Josep Serrano, 2006


bottom of page