top of page
  • Foto del escritorParròquia de Sant Ignasi de Loiola Barcelona

Taizé: ho hem viscut i us ho volem explicar

La Clàudia i la Marta són amigues, i formen part de la parròquia des de ben petitones. La Clàudia ja va fer la comunió aquí i des d'aleshores ha estat vinculada a la parròquia de manera intermitent. Actualment és monitora a un esplai veí. La Marta té una història semblant. En l'actualitat, és monitora a l'Esplai Brúixola i també forma part de l'equip de comunicació de la parròquia. Aquest mes d'octubre han viatjat a Taizé i ens ho volen explicar.


De quina trobada heu participat i quins dies?

Del 12 al 15 d'octubre del 2023 hem participat el Viatge a Taizé organitzat pel Moviment de Centres d'Esplais Cristians Catalans, la federació d'Esplais a la qual pertanyen els nostres respectius esplais.


Quina era la dinàmica d'aquesta trobada?

En aquesta trobada hem participat de la vida de la comunitat Taizé, una comunitat ecumènica (és a dir, que té monjos de diferents confessions cristianes) que hi ha a França.

El nostre horari seguia bastant l'horari dels monjos. Fèiem tres pregàries al dia: una abans d'esmorzar, una abans de dinar, i una després de sopar. Durant la resta del dia teníem temps per fer tallers d'introducció bíblica, excursions per la natura, fer silenci o xerrar amb els nous amics que vam conèixer allà a Taizé. A la nit també teníem una estoneta per cantar amb joves de diferents racons d'Europa.


Què us emporteu?

Marta: durant aquesta trobada he pogut compartir la meva fe amb persones que tenen una fe molt diferent de la meva. Persones que potser viuen la fe d'una manera molt més estricta i li donen molta importància als dogmes. D'aquesta trobada m'emporto que totes les maneres de viure la fe són vàlides i totalment correctes, i que Déu ens estima a tots per igual.


Clàudia: jo he estat fent silenci durant aquests dies amb l'acompanyament de les germanes de la comunitat de Sant Andreu, que també viuen a Taizé. He estat vivint en una casa amb altres noies que també feien silenci i he pogut viure una experiència molt especial en la qual se silencien els inputs externs, és a dir les converses amb altres persones principalment, per tal de poder escoltar el nostre interior. Així he après que per ser feliç i estar bé no cal que tot el que ens passa sigui fortíssim i meravellós, que només estimant i estimant-te pots sentir aquesta calma i felicitat.


Què voleu compartir amb la comunitat de Sant Ignasi?

Que Déu és amor i està a tot arreu. I que, tal com va dir Jesús, ens hem d'estimar els uns als altres.

Us dono un manament nou: que us estimeu els uns als altres tal com jo us he estimat.

Joan 13:34



bottom of page