top of page
  • Xavier Moretó, rector

Setmana Santa, els misteris més grans

CATALÀ


Per Setmana Santa celebrem la fe més gran: Jesús mor i ressuscita. En les celebracions, de forma molt significativa, anem resseguint l'evangeli de Joan. Joan evangelista ens vol convidar a viure el Misteri –amb majúscula– una realitat que ens depassa, que va més enllà de la nostra capacitat i comprensió. Tanmateix, per la fe, hi tenim accés. Per a Joan, Jesús ressuscita des de la creu, sense necessitat que passin els tres dies. Per a Joan, tenir vida eterna és viure "en" Déu, ja ara. Per a Joan, Jesús és la llum que ha vingut al món, al món que li deu l'existència, perquè Ell ja hi era quan Déu el va crear. Però per la resurrecció, Déu re-crea, tot és nou. Aquest és l'autèntic poder de Déu: Ell ens ressuscitarà –a tots– d'entre els morts, però ara ja vivim com a ressuscitats per la fe.


En un món tan marcat per l'odi i la violència, les guerres i els enfrontaments, ens cal tenir fe. Ell és la nostra pau. Enguany hem dedicat el nostre Via Crucis de Divendres Sant a la pau, a pregar pels pobles que viuen en guerra. Que Jesús ressuscitat, que també va fer experiència de violència i de mort, ens ajudi per caminar vers la pau.



CASTELLANO


En Semana Santa celebramos la mayor fe: Jesús muere y resucita. En las celebraciones, de forma muy significativa, vamos siguiendo el evangelio de Juan. Él nos quiere invitar a vivir el Misterio –con mayúscula– una realidad que nos sobrepasa, que va más allá de nuestra capacidad y comprensión. Aún así, por la fe, tenemos acceso. Para Juan, Jesús resucita desde la cruz, sin necesidad de que pasen los tres días. Para Juan, tener vida eterna es vivir "en" Dios, ya ahora. Para Juan, Jesús es la luz que ha venido al mundo, al mundo que le debe la existencia, porque Él ya estaba allí cuando Dios lo creó. Pero por la resurrección, Dios re-crea, todo es nuevo. Éste es el auténtico poder de Dios: Él nos resucitará –a todos– de entre los muertos, pero ahora ya vivimos como resucitados por la fe.


En un mundo tan marcado por el odio y la violencia, las guerras y los enfrentamientos, necesitamos tener fe. Él es nuestra paz. Este año hemos dedicado nuestro Vía Crucis de Viernes Santo a la paz, a orar por los pueblos que viven en guerra. Que Jesús resucitado, que también hizo experiencia de violencia y muerte, nos ayude para caminar hacia la paz.

Entradas recientes

Ver todo

Estar-se amb Ell

CATALÀ Estem en l'anomenat "temps ordinari". Litúrgicament, és el temps que va de Nadal a la Quaresma. Tanmateix, d'ordinari – en el sentit més col·loquial – no en té res! Els evangelis d'aquests dies

bottom of page