top of page
  • Xavier Moretó, rector

Un Sínode per a l'església i per el món

Aquest octubre estan reunits un munt de bisbes i laics amb el Papa a Roma. L'objectiu: mirar de concretar noves solucions per a l'Església. Totes les aportacions que s'han fet en el procés de reflexió –que també hem fet nosaltres– s'han de concretar. Una feinada! Sens dubte que en traurem un bon fruit. Ja només reunir-se i parlar-ho i no només els bisbes sinó tota l'Església és molt bo.


Tanmateix, que ningú esperi resultats immediats o solucions miraculoses. Com diuen el italians "piano, piano". L'Església avançarà però no és fàcil. Només cal veure les dificultats que té el Papa... Els entesos diuen que estem en el 2on gir copernicà. El 1er va ser la conversió de l'imperi romà.... El 2on és la progressiva autonomia de la religió del poder polític. Alguns en diuen la fi de la cristiandat. Per tant, paciència. Tot arribarà. Aquest sínode és un gran pas. Celebrem-ho. Ens afecta a tots!

Entradas recientes

Ver todo

Estar-se amb Ell

CATALÀ Estem en l'anomenat "temps ordinari". Litúrgicament, és el temps que va de Nadal a la Quaresma. Tanmateix, d'ordinari – en el sentit més col·loquial – no en té res! Els evangelis d'aquests dies

bottom of page